האברך "שהתבלבל" בין נחשון לגרשון! סיפור על מסר מחזק!

האברך "שהתבלבל" בין נחשון לגרשון! סיפור על מסר מחזק!

 

אמרו חז"ל (סוטה לז ע"א) כשעמדו ישראל על הים, היו שבטים מנצחים זה עם זה, זה אומר אני יורד תחלה לים וזה אומר אני יורד תחלה לים… קפץ נחשון בן עמינדב וירד לים תחלה .

בחול המועד פסח נכנס אברך לבית כנסת בין מנחה למעריב. הגבאים הבחינו בו ומיד פנו אלי ובבקשה שידרוש דרשה קצרה לפני הציבור. סירב הלה ואמר: "לא איש דברים אנוכי…". הגבאים לא ויתרו, הפצירו בו עד שנעתר לומר כמה מלים. העלוהו אחר כבוד אל ה'בימה' והוא פתח ואמר כך : "רבותי! עוד כמה ימים יחול 'שביעי של פסח', בו קוראים אנו בתורה את פרשת קריעת ים סוף".

"נתבונן מעט מה ארע שם", אמר האברך והוסיף, "כולם ודאי יודעים כמה נורא היה מצבם של עם ישראל באותה עת. מאות אלפי יהודים צועדים עם נשותיהם וילדיהם הקטנים, מאחוריהם שועטים מיליוני פרשים מצריים, ולפניהם – ים סוף. אין לאן לברוח! "באותם רגעים נצרך מעשה של מסירות נפש שיציל את עם ישראל ויגרם לכך שהים יבקע. ללא מעשה של מסירות נפש – לא היו יכולים להנצל! "היה שם יהודי אחד" – ממשיך הדרשן – "בשם גרשון בן עמינדב…".

כל הקהל מתחיל ללחוש 'נחשון בן עמינדב', אבל מיודענו הדרשן עושה עצמו כאינו שומע וממשיך לתאר במלים ציוריות את התלבטויותיו הקשות של גרשון בן עמינדב, מה עליו לעשות בעת הזו: מצד אחד נצרך מעשה של מסירות נפש לקפץ למים, מצד שני – מה יהיה על אשתו וילדיו הקטנים, מי ידאג להם כאשר ימות בטביעה? ואף על פי כן, החליט גרשון בן עמינדב, יש למסור נפש, בלי להתחשב בשקולים אחרים כלל! בינתיים נגשים לגבאי מתפללים זועמים והטיחו בו: "הרי היהודי אמר שאינו איש דברים, למה לחצת עליו לעלות לדבר?!…".

"ובכן" – המשיך הדרשן – "היה ברור לו שללא מסירות נפש לא יזוז דבר. החליט אפוא גרשון בן עמינדב שהוא קופץ לתוך המים. אלא שלהפתעתו המרובה, את מי הוא פוגש שם? את נחשון בן עמינדב שהקדימו בכמה רגעים…". "אם לא היה נחשון מקדים את גרשון – עד היום היה הנס נקרא ע"ש גרשון!", "כך מפסיד אדם זכות עולמית של קידוש ה' בעקבות השתהות ותהיות" – סיים הדרשן. "כשיש לך רעיון טוב – הזדרז לקפץ ולבצע אותו מיד. קנה את עולמך לפני שיקדימוך אחרים!"

 

מרן הגאון חכם בן ציון אבא שאול זצ"ל

  פטירת מרן הגאון חכם בן ציון אבא שאול זצ"ל לרגל יום ההילולא י"ט תמוז דין תורה מיוחד הגיע לפתחו של מרן ראש השיבה הגאון

מדוע אנו שמחים בשמחת תורה?

  מדוע אנו שמחים בשמחת תורה? הימים הנוראים עברו ואינם, תחושת הפחד, החיל והרעדה נתחלפו להן בשמחה של מצוה שנצטווינו "וְשָׂמַחְתָׂ בְחַגֶָּך… וְהָׂיִיתָׂ אַך שָׂמֵחַ"

סיפורים

מחסד אף פעם לא מפסידים

  סיפור מופלא על השגחה פרטית הובא בספר "נפלאותיו לבני אדם": בבני ברק התגורר נהג הסעות אשר כולם הכירו אותו בשם רבי מוטי. עבודה לא

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן