
כיצד ינהגו ציבור שטעו בסדר קריאת התורה בחול המועד פסח?
בכל יום מימי חול המועד פסח מוציאים שני ספרי תורה באחד קורין מעניינא דיומא, ובשני בפרשת פנחס מענייני הקרבנות "והקרבתם אישה עולה" (שלחן ערוך סי' תצ סעיף ו).
סדר קריאת פרשיות התורה בחול המועד פסח הוא כך: משך תורא, קדש בכספא, פסל במדברא, שלח בוכרא, וזה הסדר לא ישתנה.
ביום טוב ראשון של פסח קורין בפרשת בא "משכו וקחו לכם", ביום השני קורין בפרשת אמור "שור או כשב או עז", ביום השלישי קורין בפרשת בו "קדש לי כל בכור", ביום הרביעי קורין בפרשת משפטים "אם כסף תלוה את עמי", ביום החמידי קורין בפרשת כי תשא "פסול לך שני לוחות אבנים", ביום השישי קורין בפרשת בהעלותך "וידבר ה' אל משה במדבר סיני", ביום השביעי קורין בפרשת בשלח "ויהי בשלח פרעה את העם", עם פרשת שירת הים "אז ישיר משה", ובחוץ לארץ ביום השמיני בפרשת ראה קורין "כל הבכור אשר יולד".
ואם חל יום טוב הראשון של פסח ביום חמישי, שאז יום השלישי יחול בשבת קורין "ראה את אומר אלי" שהוא פרשת "פסול לך", ובימים א' ב' ג' קורין ביום הראשון "קדש לי" ביום השני "אם כסף" וביום השלישי "וידבר ה'" (שלחן ערוך סי' תצ סעיף ה).
אם טעו והקדימו את הקריאה של יום המחר וקראו אותה היום, כגון שקראו ביום השני "קדש לי" במקום "שור או כשב או עז", יצאו ידי חובה ולמחרת יקראו את הפרשה שדילגו עליה (ברכי יוסף סי' תצ סק"ג, כף החיים שם אות כז, ילקוט יוסף פסח ח"ג עמוד תתפו).
כיצד ינהגו ציבור שטעו בסדר קריאת התורה בחול המועד פסח? – עוד הלכות